Brouwershaven, in de volksmond ook wel bekend als Brouw, is een charmante stad gelegen aan het Grevelingenmeer. Gesticht rond 1285 als een nieuwe haven, heeft Brouwershaven een rijke geschiedenis die nauw verbonden is met de zee. De stad heeft in 1403 stadsrechten verkregen en heeft door de eeuwen heen een bloeiende visserij- en handelsgemeenschap gekend.

Tegenwoordig is Brouwershaven een populaire bestemming voor watersportliefhebbers, met een drukbezochte jachthaven, vooral in de zomer. De stad heeft zich na de watersnoodramp van 1953 nieuw leven ingeblazen, mede dankzij de Deltawerken en de aanleg van de jachthaven. Toerisme is nu de belangrijkste inkomstenbron, en de stad verwelkomt bezoekers met open armen.

Brouwershaven biedt een schilderachtig decor met historische bezienswaardigheden, waaronder de indrukwekkende Grote of Sint Nicolaaskerk, waarvan het koor en omliggende kapellen dateren uit de 15e eeuw. Het stadssilhouet wordt verder gekenmerkt door de gezellige haven die zich uitstrekt tot in het centrum.

De stad heeft ook culturele betekenis als de geboorteplaats van Jacob Cats, een gerenommeerde staatsman en moraalschrijver, waarvan een standbeeld te bewonderen is op de markt. Een Jacob Cats stadswandeling biedt de mogelijkheid om het Brouwershaven van zijn jeugd te verkennen.

Naast het rijke erfgoed biedt Brouwershaven talloze evenementen gedurende het jaar, waaronder de bruisende Brouwsedag met een muzikale play-in, waaraan muzikanten uit heel Zeeland deelnemen.

Of je nu geïnteresseerd bent in watersport, historische architectuur, of gewoon wilt genieten van de ontspannen sfeer, Brouwershaven heet je van harte welkom. Ontdek de warme gastvrijheid, de pittoreske omgeving, en geniet van de diverse activiteiten die deze prachtige stad te bieden heeft. Een bezoek aan Brouwershaven is een uitnodiging om te genieten van de unieke charme en levendigheid van deze Zeeuwse parel.