Brouwershaven, ook wel bekend als Brouw, is een charmant stadje gelegen in het Grevelingenmeer. Brouwershaven werd rond 1285 gesticht als nieuwe haven en heeft een rijke geschiedenis die nauw verbonden is met de zee. De stad kreeg in 1403 stadsrechten en kent al eeuwenlang een bloeiende vissers- en handelsgemeenschap.

Tegenwoordig is de Brouwershaven een populaire bestemming voor watersporters, met vooral in de zomer een drukke jachthaven. Na de overstromingen van 1953 kreeg de stad een nieuw leven ingeblazen, mede dankzij de aanleg van de Deltawerken en de Jachthaven. Toerisme is inmiddels een belangrijke bron van inkomsten en de stad verwelkomt toeristen met open armen.

Brouwershaven heeft een schilderachtig decor en historische bezienswaardigheden, waaronder de indrukwekkende Grote of Sint Nicolaaskerk, met zijn koor en omliggende kerken uit de 15e eeuw. Het silhouet van de stad wordt verder geaccentueerd door een gezellige haven die doorloopt tot in het stadscentrum.

De stad heeft ook een culturele betekenis, omdat het de geboorteplaats is van de beroemde politicus en moraalschrijver Jacob Cartes, wiens standbeeld op de markt te bewonderen is. De stadswandelingen van Jacob Cats geven hem de gelegenheid de Brouwershaven van zijn jeugd te verkennen.

Naast het rijke erfgoed organiseert Brouwerhaven het hele jaar door tal van evenementen, waaronder de levendige Brouwsedag, Live muziek Concerten met muzikanten uit heel Zeeland.

Of u nu geïnteresseerd bent in watersport, historische gebouwen of gewoon wilt genieten van een ontspannen sfeer, Brouwershaven heet u van harte welkom. Ervaar warme gastvrijheid, een schilderachtige omgeving en geniet van de verscheidenheid aan activiteiten die deze prachtige stad te bieden heeft. Een bezoek aan Brouwershaven onthult de unieke charme en vitaliteit van deze parel van Zeeland.