Dit dorpje is misschien wel het best bewaarde geheim van het eiland. Hoewel klein, heeft Noordgouwe een schat aan geschiedenis en charme die wacht om ontdekt te worden.

Noordgouwe, met zijn kenmerkende ringdorp karakter, is een van de zeventien plaatsen in Zeeland die als beschermd dorpsgezicht zijn aangewezen. Een wandeling door de dorpskern is als een reis terug in de tijd, met goed bewaarde monumenten die verhalen vertellen van vervlogen tijden. Het middelpunt van het dorp is de prachtige Driekoningenkerk uit de vijftiende eeuw, omringd door een schilderachtige gracht. Vergeet ook niet om langs de Heereweg te struinen en de charmante witte huisjes van de Pottere Hofjes te bewonderen, gebouwd voor weduwen in de zeventiende eeuw.

Voor geschiedenis- en natuurliefhebbers is Noordgouwe een waar paradijs. Verlies jezelf in de groene oases, bewonder de architectonische pareltjes en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je voorstelt hoe het leven hier vroeger was. En vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken, want het Wandelnetwerk ‘Langs water en land’ biedt talloze mogelijkheden om de prachtige omgeving te verkennen.

Laat je betoveren door de verborgen schatten van Noordgouwe en ontdek de unieke charme van dit historische dorp.