Nieuwerkerk, een charmant dorp, ademt geschiedenis en warmte. De kern van dit alles? Hun eeuwenoude kerk, die al heel wat heeft doorstaan, van branden tot bombardementen tijdens de oorlog. Maar zie ‘m nu eens, fier staand als een symbool van veerkracht.

De Watersnoodramp van ’53, man, dat was een harde klap voor Nieuwerkerk. Bijna 300 mensen vonden die nacht hun einde. Het is hartverscheurend, maar het herinnert ons eraan hoe sterk deze gemeenschap is.

Maar nu, laten we praten over de mooie kanten van dit dorp. Nieuwerkerk biedt alles wat je nodig hebt – bakkers, slagers, supermarkten en zelfs een gezellige kringloopwinkel voor vintage vondsten. Je hoeft echt niet ver te gaan voor je boodschappen.

En die oude fabriek langs de N59? Echt een stukje geschiedenis. Eerst produceerden ze rode kleurstof uit meekrap, later werd het een cichoreifabriek. Best cool, toch? Het gebouw is nog steeds zichtbaar vanaf de weg, alsof het ons eraan herinnert waar we vandaan komen.

Maar als je meer van natuur houdt, moet je de Steenzwaan kreek bezoeken. Een oase van rust, ooit een stroomgeul, nu een prachtig natuurgebied. Met een verrekijker kun je de meest prachtige vogels spotten, van kluten tot lepelaars. In het voorjaar kun je zelfs de grasmus horen zingen, terug van zijn lange reis.